Monitoring

Doorlopende monitoring van uw zonnepanelen door Zonlinq

U heeft geïnvesteerd in een hoogwaardige zonnestroom installatie. Via de monitoring app kunt u de prestaties van uw zonnepanelen volgen en controleren. 

In de praktijk ervaren wij dat de monitoring door gebruikers na verloop van tijd minder wordt. Als een storing niet of niet tijdig wordt opgemerkt is er direct opbrengstverlies. Energieprijzen zijn historisch hoog en lijken niet terug te dalen naar de tarieven van 2021 en eerder. Het belang van een goed werkend systeem is hierdoor extra groot.

Voor € 5 inclusief btw per maand (prijspeil 2023-2024) houden wij uw systeem doorlopend in de gaten en ondernemen actie bij storingen of afwijkingen.

Inschrijven kan via ons contactformulier.

Hoe werkt het?

Betaling

Voorwaarden:

FAQ

Uw SolarEdge installatie heeft een kosteloze app waarmee u de prestaties van uw zonnepanelen kunt volgen. De optionele Inline meter geeft real-time inzicht in uw productie én verbruik. Hiermee kunt u optimaal gebruik maken van uw eigen zonne-energie door apparaten op het juiste moment in te schakelen.

Door een nauwkeurig inzicht kun je veel beter bepalen welke slimme producten in de toekomst nodig zijn om je energieverbruik te optimaliseren. Denk hierbij aan uitbreiding met een laadpaal of een thuisbatterij.

Kortom, de SolarEdge Inline meter is met de huidige energietransitie een goede investering voor de toekomst en zelfs noodzakelijk bij de plaatsing van een thuisbatterij.

Kijk hier voor de specificaties.

Een woning is voorzien van een 1-fase of 3-fasen huisaansluiting. Nieuwbouwwoningen worden standaard opgeleverd met een 3-fase aansluiting, meestal 3x25A. Veel bestaande woningen hebben nog een 1-fase aansluiting, meestal 1x35A.

Bij een 1-fase aansluiting komt er via 1 kabel (fase) 230 volt uw huis binnen.
Bij een 3-fasen aansluiting komt er via 3 kabels (fasen) 230 volt (per kabel) uw huis binnen.
De jaarlijkse kosten voor de huisaansluiting bij een 1-fase aansluiting en een 3-fasen aansluiting van 3x25A zijn gelijk.

Omdat we steeds meer elektrische apparaten gaan gebruiken zijn er regelmatig pieken waarbij het gelijktijdige verbruik van apparaten hoog is. De capaciteit van een 1-fase aansluiting kan hierdoor te klein zijn (of worden) wanneer er meer apparaten worden aangesloten.

Voorbeelden van apparaten met een hoog verbruik zijn ovens, airco’s, elektrische kookplaten, sauna, jacuzzi, bubbelbad, warmtepomp met als grootste verbruiker de elektrisch auto. Door de elektrificatie waarbij we overgaan van fossiele brandstoffen naar elektriciteit krijgen we steeds meer elektrische apparaten. Vroeg of laat zal hierdoor vrijwel elke woning moeten overschakelen naar een 3-fasen aansluiting.

Een zonnestroom installatie tot ongeveer 6.000 Wp of ongeveer 14 panelen kan op een 1-fase aansluiting worden aangesloten; wij adviseren echter al bij kleinere installaties te overwegen om op te schalen naar een 3-fasen oplossing. Hiermee wordt de woning toekomstbestendig en worden technische uitdagingen en hoge kosten voorkomen als de huisaansluiting later alsnog wordt verzwaard naar 3-fasen.

Voordelen van een 3-fasen aansluiting:

  • Meer capaciteit in uw woning
  • Stabieler huisnetwerk
  • Grotere capaciteit per apparaat mogelijk. Een elektrische auto laadt tot 4x sneller op 3-fasen!
  • Meer zonnepanelen mogelijk
  • Betere oplossingen voor energieopslag
  • Toekomstbestendig

Nadelen van een 3-fasen aansluiting

  • Aanpassen van 1-fase naar 3-fasen kost eenmalig ca. € 300 bij uw netbeheerder
  • Een kleine 3-fasen zonnestroominstallatie is duurder dan een 1-fase installatie

Er zijn verschillende bedrijven die huur- of leaseconstructies aanbieden voor zonnepanelen. Je gaat hiermee een overeenkomst aan met een commercieel bedrijf voor 10 of 15 jaar. Daarna kun je de zonnepanelen tegen een vooraf vastgesteld bedrag overnemen. Het verhuurbedrijf is er dus mee gebaat dat de zonnestroominstallatie 15 jaar goed functioneert en past goedkope “budget” materialen toe. Ons advies: NIET DOEN !!

Heb je zelf de middelen niet of wil je geen eigen geld gebruiken om zonnepanelen te kopen overweeg dan een financiering bij Provincie Limburg. Tegen 4,32% rente kun je geld lenen voor zonnepanelen. Je houdt hiermee de keuze voor leverancier, kwaliteit en techniek zelf in de hand. De lening is op elk moment boete vrij aflosbaar. Kijk op https://www.limburg.nl/@1665/duurzaam-thuis/ voor meer informatie.

Een API sleutel is een unieke code waarmee de opbrengsten uit uw omvormer uit te lezen zijn. Zonlinq heeft geen rechten om deze sleutel aan te maken, stuur hiervoor rechtstreeks een mail naar de installateur van uw zonnestroom installatie.

SVn = Stimuleringsfonds Volkshuisvesting
tel. 088-253 9400

Ga naar  de homepage van SVn

Woonplaats invoeren, kies “Persoonlijke Stimuleringslening Duurzaam Thuis” en “Direct aanvragen”.

Zonlinq is géén installateur van zonnepanelen maar een adviesbureau.

Tijdens een adviesgesprek bespreken wij de mogelijkheden voor uw situatie; dit is kosteloos en vrijblijvend.

Als u daarna gebruik wilt maken van onze diensten gaan wij aan de slag om voor u de beste oplossing te realiseren. Er worden meteen kosten gemaakt en tijd besteed aan uw project. Hierdoor berekenen wij een gedeelte van onze kosten vooraf.

Het tweede deel factureert Zonlinq aan de leverancier. Dit bedrag is inbegrepen in alle offertes en varieert afhankelijk van de omvang en de complexiteit van het project.

Zoekt u een (kosteloze) offerte voor een prijsvergelijking met andere installateurs dan kunnen we u niet verder helpen.
Wenst u een doordacht plan met betrouwbaar Persoonlijk Advies, dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Kijk hier voor onze werkwijze.

Ons eerste gesprek is kosteloos en vrijblijvend. Wenst u daarna gebruik te maken van onze diensten berekenen wij € 200 inclusief btw voor de opstart- en administratiekosten voor uw zonnestroom project.

Door onze tussenkomst bent u verzekerd van een onafhankelijke, slimme en passende oplossing voor úw situatie. Wij ontwerpen uw zonnestroom installatie, leveren een maatwerk advies en begeleiden het traject inclusief een oplevering na realisatie door de leverancier. De leverancier bespaart hierdoor tijd én geld in het voortraject waarvan een vast bedrag aan Zonlinq wordt betaald.