Meterkasten

De rol van de meterkast

De groepenkast (meterkast) is vaak een ondergewaardeerd deel van uw elektrische installatie.

Door de toepassing van steeds meer elektrische apparaten in uw woning gaat de meterkast een steeds belangrijkere rol spelen. Zonnepanelen, elektrisch rijden, een warmtepomp, airco, elektrisch koken, elektrisch verwarmen, sauna, zwembad zijn voorbeelden van technieken die invloed hebben op uw huisaansluiting en meterkast.

Voor een veilige en toekomstbestendige oplossing zorgen wij dat uw verouderde meterkast wordt vervangen en voldoet aan uw wensen en de eisen van de huidige tijd.

Wanneer meterkast vervangen?

Vroeger waren de richtlijnen bij het plaatsen van een meterkast milder dan nu. Volgens de regelgeving is het verplicht een meterkast die niet voldoet aan de huidige eisen te vervangen of aan te passen wanneer er grote elektrische ingrepen gaan plaatsvinden zoals het plaatsen van zonnepanelen.

Hoofdschakelaar

Een hoofdschakelaar zorgt ervoor dat uw complete elektrische installatie met een handeling kan worden aan en uitgezet achter de hoofdmeter van de netbeheerder (Enexis). De hoofdschakelaar is in 2005 verplicht geworden voor alle meterkasten. Bij oudere meterkasten is deze vaak niet aanwezig en dient deze geplaatst te worden.

Kosten meterkast vervangen

De kosten voor het vervangen van een meterkast zijn afhankelijk van veel factoren. Wij leveren hiervoor maatwerk per project. Voor een richtprijs kunt u contact met ons opnemen.

1-fase of 3-fase

Meer apparaten vragen om meer capaciteit in uw meterkast. Uw woning is voorzien van een 1-fase of 3-fase meterkast. Indien er meer capaciteit in uw woning gewenst is kan het nodig zijn om een 1-fase aansluiting te verzwaren naar een 3-fase aansluiting. Hierbij is een aanpassing in uw meterkast noodzakelijk.

Zonnepanelen kunnen zowel op 1-fase als op 3-fase worden aangesloten. Vanaf ongeveer 12 panelen adviseren wij een 3-fase aansluiting.

Tarief 1-fase of 3-fase

Uw netbeheerder berekent via uw energieleverancier een vast tarief voor uw aansluiting. De prijs voor een 1-fase aansluiting t/m 1x40A is gelijk aan een standaard 3-fase aansluiting van 3x25A.

Het aanpassen van een 1-fase naar een 3-fase aansluiting is mogelijk via de netbeheerder en kost eenmalig ca. € 300. De aanpassing kan door Zonlinq worden geregeld.

FAQ

Ons eerste gesprek is kosteloos en vrijblijvend. Wenst u daarna gebruik te maken van onze diensten berekenen wij € 242 inclusief btw voor de opstart- en administratiekosten voor uw zonnestroom project. 

Door onze tussenkomst bent u verzekerd van een onafhankelijke, slimme en passende oplossing voor úw situatie. Wij ontwerpen uw zonnestroom installatie, leveren een maatwerk advies en begeleiden het traject inclusief een oplevering na realisatie door de leverancier. De leverancier bespaart hierdoor tijd én geld in het voortraject waarvan een vast bedrag aan Zonlinq wordt betaald.

Het verschil in de betaalde en de ontvangen BTW bedrag is het forfaitbedrag.
Dit bedrag kunt u ook terug vinden in onze rapportage zoals met u besproken.

U heeft een brief ontvangen van de Provincie Limburg met een voorwaardelijke toekenning van de lening.
Let op: de lening is nog niet goedgekeurd!

 

Voor een definitieve toekenning dient eerst de krediettoets te worden uitgevoerd.
Hiervoor dient u, zoals aangegeven op de 2e pagina in de brief, de stappen te volgen op www.svn.nl

  • vul uw woonplaats in, klik op duurzaam maken en vervolg de overige stappen

Met klem vragen wij de brief van de Provincie zorgvuldig door te lezen. Belangrijke zaken omtrent de financiering staan hierin beschreven.
Dit betreft persoonlijke gegevens en Zonlinq kan dit niet voor u afhandelen. Voor vragen kunt u contact opnemen met SVn 088 – 253 94 00.

Per 1 januari 2020 krijgen alle eenmanszaken in Nederland een nieuw BTW nummer. Onder de eenmanszaken behoren dus ook de klanten die zonnepanelen hebben aangeschaft omdat zij BTW ondernemer zijn geworden, zij leveren namelijk energie met de zonnepanelen.

 

De Belastingdienst voldoet hiermee aan de eis van de Autoriteit Persoonsgegevens om te komen met een alternatief voor het huidige nummer, dat het burgerservicenummer (BSN) bevat. Hiermee wordt het risico rond identiteitsfraude verminderd en de privacy versterkt.

Uw administratieve afwikkeling van de zonnepanelen is afgerond en u krijgt een nieuw omzetbelastingnummer. U hoeft hier verder geen actie in te ondernemen. Wij adviseren om dit nieuwe omzetbelastingnummer wel goed te bewaren.

Na de laatste controle (oplevering) door Zonlinq zijn uw gegevens voor de terugvordering van de B.T.W. doorgegeven aan Hanssen + Van Soest Administratie en Belastingadviseurs te Venlo.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Saskia Hanssen op nummer 077 310 1240 of per mail saskia@hanssenvansoest.nl

Uw installatie is door de installateur opgeleverd met een werkende internetverbinding en aangemeld in het portaal van omvormer fabrikant SolarEdge. Hiermee kunt u de prestaties van uw systeem online of via de SolarEdge App volgen.

 

De app voor de monitoring is te vinden in de app store. Installeer de nieuwe app “mySolarEdge” en niet de oude “SolarEdge Monitoring”.

Het systeem wordt eenmalig en goed werkend opgeleverd. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om de internet verbinding in stand te houden !

Let op:
Indien achteraf service door de zonnepaneel installateur gewenst is, zijn hieraan kosten verbonden. Neem hiervoor contact op met de installateur van uw zonnepanelen. Mogelijke oorzaken voor een falende verbinding kunnen zijn: nieuwe router, nieuw modem, andere provider, uittrekken netwerkkabel, etc.
Mogelijke oplossing: de Solaredge applicatie verwijderen en opnieuw installeren.

Indien binnen de garantieperiode de oorzaak van de storing te wijten is aan een defect aan de geleverde apparatuur, valt dit uiteraard wel onder de garantie.

Uw installatie is door de installateur opgeleverd met een werkende internetverbinding en aangemeld in het portaal van omvormer fabrikant SolarEdge. Hiermee kunt u eenvoudig, online of via de Solaredge App, zien hoeveel uw zonnepanelen u opleveren en wat de prestaties per afzonderlijk paneel zijn.

Het systeem wordt eenmalig en goed werkend opgeleverd. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om de internet verbinding in stand te houden !

Heeft u vragen? Wij helpen u graag