Energie

Stroom en gas voor de laagste prijs

De energiecrisis van afgelopen jaren heeft geleid tot extreem hoge prijzen. Het hoogtepunt is voorbij echter kost een kWh stroom en een m3 gas bij een vast contract nog steeds ruim 50% meer dan voor 2021.

Door de sterk fluctuerende prijzen is de risicofactor bij vaste contracten hoog en worden langdurige contracten steeds minder aangeboden.
In samenwerking met Klaver Energie en Hezelaer Energy biedt Zonlinq een dynamisch energiecontract tegen zeer gunstige voorwaarden.
Je betaalt altijd de werkelijke energiekosten, transparant en eerlijk! 

Bij dynamische energiecontracten, zoals VolFlex, volgt het elektriciteitstarief de centrale EPEX spotprijzenmarkt (de beurs) en kan het elk uur variëren op basis van vraag en aanbod op de markt.

Hoe groter de vraag, hoe hoger de prijs. En andersom; hoe meer aanbod van energie, hoe lager de prijs.
In 2022 waren gebruikers van een dynamisch contract 35% goedkoper uit voor elektriciteit en 25% voor gas.

Ook bedrijfsmatig kunnen wij via Klaver Energie een contract op maat aanbieden. Neem hiervoor contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Bij een VolFlex contract betaal je de werkelijke prijs voor energie.  Energie is een beursproduct waarvan de prijzen op elk moment zijn in te zien. Dagelijks rond 15.00 uur zijn de uurtarieven voor de volgende dag bekend.
Je betaalt de beursprijs met een opslag voor de handling van de inkoop. Deze “inkoopkosten” zijn bij ons lager dan bij andere aanbieders van dynamische contracten.

Bij een VolFlex contract rekent de energieleverancier alleen een handling fee ofwel inkoopkosten boven op de werkelijke beursprijs van energie.
Er hoeft niet gespeculeerd te worden wat de prijzen gaan doen. Er geen risico-opslag en minder winst nodig.
Hierdoor zijn de VolFlex tarieven al jaren aantoonbaar lager.

De stroomprijs is opgebouwd uit verschillende factoren:

  1. De stroomprijs.
    Bij een dynamisch contract is dit de werkelijke prijs + inkoopkosten
    Bij een variabel of vast contract is dit de werkelijke prijs +  inkoopkosten + risico opslag + winst
  2. De energiebelasting.
    Deze wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld. Voor de eerste 10.000 kWh is deze in 2023 per kWh € 0,12599 ex btw (€ 0,15245 incl. btw).
  3. De BTW.

Stroom die wordt opgewekt met zonnepanelen wordt eerst verbruikt in de woning. Wek je op een moment meer op dan nodig, dan wordt deze terug geleverd aan het net. Met een dynamisch contract zijn de tarieven continu in beweging, je krijgt voor de teruglevering een vergoeding gelijk aan de stroomprijs van dat moment.
De energiebelasting over de verbruikte kWh’s wordt op jaarbasis gesaldeerd.

De terugleververgoeding is gelijk aan de stroomprijs van het moment waarop je teruglevert.
Je krijgt dus hetzelfde bedrag terug voor een kWh als je betaalt op dat moment.

Als je geen jaarrekening hebt waarop het de teruglevering staat kun je een inschatting maken; 
45% verwachte jaaropbrengst van je zonnepanelen tegen normaal tarief en 20% tegen dal tarief.

Nee. Consumenten worden beter beschermd door de wet dan zakelijke afnemers, hierdoor heeft een energieleverancier graag particuliere klanten met een zakelijk contract. Ook is er bij een laag verbruik meestal geen prijsvoordeel. Bij een VolFlex tarief volgt u de beursprijs, lager kan het niet. Wij adviseren hierdoor privé een contract af te sluiten. 

Slechts bij grote verbruiken en/of een bedrijfsgebouw is een zakelijk contract zinvol. Dit bieden wij in samenwerking met Klaver Energie aan als maatwerk.